شاخص های غذایِ طیّب از دیدگاه قرآن کریم
تغذیه سالم، محور سلامت است. در مکاتب غربی، برای تغذیه سالم، استاندارد هایی بر اساس شاخص های برخواسته از دانش، تکنولوژی و فلسفه غربی تهیه و تدوین شده که محصولات غذایی بر پایه آن تولید، توزیع و مصرف می شوند. از این رو، شایسته است از منظر فرهنگ اسلامی و دینی نیز به این امر پرداخته شود و مبنای تولید محصولات غذایی در کشور و جهان اسلام قرار گیرد. بر این اساس هدف اصلی پژوهش حاضر شناسایی و تعیین شاخص های تغذیه سالم از دیدگاه اسلام و قرآن کریم است. پژوهش با روش تحلیل محتوای کیفی و بر اساس شاخص نگاریِ دینی انجام شده و آیات مربوط به غذای طیّب در قرآن کریم را استخراج و تجزیه و تحلیل نموده و شاخص های آن را بیان کرده است. بر اساس یافته های پژوهش از بررسی 42 آیه قرآن کریم، 45 شاخص کیفی، 20 شاخص ابعادی و 5 شاخص بنیادی به دست آمده است. بر این اساس می توان نتیجه گیری کرد که منظور از غذای طیّب، غذایی حلال، پاک، پاکیزه، خوش بو، خوشمزه، مطبوع، بهداشتی، لذیذ و خوب است که انسان طیّب، در مصرف آن، جانب میانه روی را رعایت می کند.
دیدگاهتان را بنویسید