نگاهی جامع به نان بعنوان کالایی اساسی در سبد غذایی مردم دنیا: تولید، مصرف و هزینهها
کاشت گندم یکی از مهمترین منابع درآمد براي خانوارهاي روستایی است و مؤلفه مهمی در اقتصاد ملی به شمار میآید. سهم فرآوردههاي گندم به تنهایی %47 از انرژي مصرفی در نیاز غذایی خانوار را به عهده دارد. بنابراین در بین مواد غذایی و غالت، گندم کالاي بیرقیبی است. نان راهبرديترین کالاي جامعهاي ایران میباشد که در سبد مواد غذایی خانوارها است و حتی میتواند بعنوان یک موضوع اجتماعی یا فرهنگی هم مطرح باشد. نان فراگیرترین محصول غذایی در سفره مردم جهان بوده و نماد برکت محسوب میگردد و در بین مواد غذایی از احترام و جایگاه خاصی برخوردار است. نتایج تحلیلها نشان میدهد نان یک کالاي اساسی در سبد غذایی خانوارهاي ایرانی است و میتوان با افزایش تنوع تولید نان، دسترسی و تقاضا براي نانهاي با ارزش غذایی بالاتر را افزایش داد. لذا تحلیل تمایل مصرف کنندگان به افزایش مصرف نان با استفاده از نوآوريهاي هدفمند در سطح بینالمللی امري ضروري میباشد. نوآوريهایی از قبیل افزایش آگاهی مصرف کنندگان از مزایاي سبک زندگی سالم، توسعه محصولات بدون گلوتن در اروپا، تولید محصول بدون کاهش ارزش غذایی و بدون ضایعات، تولید فراوردههاي غلهاي کامل حاوي فیبر، امگا 3، با کلسترول نمک و چربی پایین میتواند کمک شایانی در تولید و توسعه بازار نان ایجاد کند.
نگاهی جامع به نان بعنوان کالایی اساسی در سبد غذایی مردم دنیا تولید، مصرف و هزینهها
دیدگاهتان را بنویسید