مطالعه تطبیقی قوانین، استانداردها و نظامهای کنترل کیفی مرتبط به برنج
برند غذایی طیب بر اساس مبانی اسلامی با هدف دستیابی به استاندارد فرایندی، جامع و برتر در حوزه غذایی مطرح شده است. برنج غذای اصلی بیش از نیمی از جمعیت جهان است و یكی از دو كالای استراتژیك غذایی است. برنج طیب، با كیفیتترین برنج است كه بر مبنای دستورالعملهای مادی و معنوی كشت میشود. بر اساس نگرش طیب همه عوامل مرتبط با فرایند تولید در همه مراحل در طول زنجیره تولید تا مصرف كنترل و مدیریت شده تا برنجی مرغوب به دست مصرفكننده برسد. برای طیب بودن محصول، در گام اول باید كلیه استانداردهای مرتبط با تولید و فرآوری محصول مورد ارزیابی قرار گیرد تا بهترین شرایط استاندارد حاصل گردد. در این پژوهش مقایسه تطبیقی استانداردهای ملی ایران با استانداردهای مورد تایید سازمانهای مرجع جهانی (سازمان بینالمللی ایزو و استاندارد كدكس) گردآوری شد تا شرایط بهینه تولید و فرآوری برنج با بالاترین استاندارد كیفی برای جهت تولید برنج طیب حاصل گردد. با توجه به مقایسه صورت گرفته در استانداردهای بین المللی مشاهده شد ویژگیهای برنج در استاندارد كدكس و ایزو كاملا منطبق با یكدیگر است، در حالیكه استانداردهای بینالمللی و ملی مغایرتهای قابل ملاحظهای با یكدیگر دارند و در اكثر موارد قوانین استاندارد ملی ایران سختگیرانه بوده است. به عبارتی الزام به رعایت قوانین و استانداردهای داخلی، استانداردهای بینالمللی را نیز پوشش میدهد.
دیدگاهتان را بنویسید