ضایعات نان و راهکارهای عملی برای کاهش آن
نان به عنوان منبع غذای اصلی مردم کشور محسوب شده و لذا بررسی چالش های موجود بر سر راه تولید نانی با کیفیت بالا بسیار حائز اهمیت است. متاسفانه زمانی که نان از کیفیت مناسبی برخوردار نباشد، مقادیر زیادی از نان روزانه به هدر رفته و آلوده به انواع کپک و قارچ میشود. این ضایعات هم در مراحل تولید و هم در مرحله مصرف ممکن است ایجاد شود. سنتی بودن روش تولید نان در کشور و نامناسب بودن تکنولوژی پخت، پایین بودن کیفیت ماده اولیه (گندم و آرد) و نوسانات آن، آفات انباری، پایین بودن استاندارد نانواییها و کیفیت پخت نان و کیفیت بستهبندی از عواملی هستند که سبب افزایش دورریز نان میشوند. به منظور کاهش ضایعات نان میتوان راهکارهای عملی ارائه نمود. بعنوان مثال صنعتی شدن مراحل پخت نان یکی از راهکارها میباشد. نان صنعتی، از ابتدای خط تولید که آرد وارد سامانه میشود تا انتها که بستهبندی است، تقریباً بدون دخالت دست انجام شده، در این صورت تخمیر مناسب روی خمیر انجام میگیرد و ارزش تغذیهای نان هم حفظ میشود. ارتقای کیفیت نان با اختلاط میزان مناسبی از گندمهای ضعیف و قوی و یا حتی خود آردها با فرمول مناسب برای تهیه خمیر و نان نیز تاثیر زیادی بر کیفیت نان دارد. همچنین افزایش مهارت و تناسب تخصص نانوای آن با نوع کار محول به آنها از عوامل مؤثر بر کاهش ضایعات نان میباشد.
دیدگاهتان را بنویسید