تبیین مدل مفهومی غذای طیب
مقدمه: غذای طیب میتواند با عناوینی مانند غذای حسن، غذای مفید، غذای حلال، غذای متناسب با مزاج، غذای پاک، غذای بدون آلودگی ظاهری و باطنی، غذای با ارزش غذایی کامل، غذای سالم، غذای بدون ضرر نیز اشتراکات مفهومی داشته باشد. بنابراین لازم است غذای طیب امتیازات سایر برندهای فعال و مطرح در زمینه مواد غذایی مانند غذای حلال؛ غذای ارگانیک، غذای سالم، غذای هدفمند را به صورت تؤام داشته باشد. هدف ارائه مدل مفهومی تعیین رابطه بین مؤلفهها و متغیرهای مرتبط با یک تابع میباشد. با توجه به اینکه در فرایند تولید غذای طیب پارامترهای زیادی وجود دارند ارائه یک تصویر روشن از روابط بین آنها میتواند در تبیین بیشتر آنها کمک نماید.
مواد و روشها: پژوهش حاضر یک مطالعه از نوع تحلیل محتوای کیفی جهت بررسی مفهوم غذای طیب و استخراج یک مدل برای این مفهوم میباشد. برای این منظور از آیات قرآن کریم، تفاسیر مختلف، منابع لغوی، اسناد موجود در مبحث ارگانیک و حلال استفاده شده است. در این تحقیق از زوایای مختلف روابط بین متغیرها و مؤلفههای غذای طیب بررسی شده است تا دیدی روشن نسبت به ابعاد مختلف مفهوم غذای طیب پیدا شود.
یافتهها و نتایج: در بخش یافتهها، روابط بین پارامترهای مرتبط غذای طیب به صورت مدلهای تصویری که سطح ساده تری از تابع تبدیل متغیرها میباشد نشان داده شده است. همچنین نتایج این پژوهش شامل زنجیره و الزامات تولید غذای طیب، مدل اثرگذاری غذا در وجود انسان، سهم غذای طیب بر شکلگیری شخصیت انسان و ویژگیهای غذای طیب میباشد.
دیدگاهتان را بنویسید