بررسي انواع خشککنهای زعفران در راستای تولید محصول باکیفیت
زعفران يكی از باارزش ترين محصولات کشاورزی میباشد که از آن با عنوان طلای سرخ در سراسر جهان ياد میشود. ايران بزرگترين توليدکننده زعفران در جهان میباشد. کيفيت نهايی اين محصول، در نرخ صادرات اين محصول تأثير به سزايی دارد. با توجه به لزوم خشك کردن کلاله زعفران به منظور افزايش عمر و ماندگاری آن، میبايست مناسبترين روشهای خشك کردن اين محصول استراتژيك، به کار گرفته شود. بر اساس پژوهشها و يافتههای مختلف، روش خشك کردن سنتی (که از ديرباز در ايران قديم رواج داشته) از نظر زمان صرف شده و کيفيت زعفران به هيچ عنوان مناسب نمیباشد و پيشنهاد میگردد از روشها و دستگاههای مدرن در خشك کردن زعفران استفاده شود. بر طبق آزمايشهای صورت گرفته بر روی فرآيند خشك کردن زعفران به روشهای مختلف، استفاده از دستگاه ماکرويو و نيز دستگاه خشكکن خورشيدی از نظر کيفيت محصول توليدی و نيز کاهش زمان خشك شدن زعفران، مناسبترين روش های موجود در دنيا و ايران میباشد.
دیدگاهتان را بنویسید