مطالعه ویژگیهای کیفی، آلودگیهای میکروبی، فلزات سنگین و میزان سموم در انواع مختلف برنجهای تولید داخل و وارداتی
برنج از مهمترین اقلام غذایی استت که نیمی از ممییت مهان به برنج بهعنوان یک غذای اصتلی وابستته استت. در ایران نیز برنج محصولی استراتژیک به شمار میرود و پس از نان، قوت اصلی مردم است. ازاینرو انتظار میرود این محصول باکیفیت مناسب عرضه و در سبد خانوار قرارگیرد. در این پژوهش، ویژگیهای کیفی، میزان ناخالصتی، غلظت فلزات سنگین )کادمیوم، آرسنیک و سرب(، تیداد کپک و مخمر، میزان غلظت آفلاتوکسین و باقیمانده آفتکشها در محصول برنج مناطق مختلف مازندران )گونههای طارم، شیرودی و ندا(، گیلان )گونههای طارم، علیکاظمی و هاشمی(، سه نمونه برنج ارگانیک )کشت اول، کشت دوم و قهوهای( و برنج وارداتی از پاکستان )سه برند تجاری( و هندوستان و( 2/21-7/11( ،)2/26-7/22( ،)7/21-7/22( ،)2/26-7/22( میادل طولی افزایش دامنه نتایج استتتا بر. گرفت قرار( تجتاری برنتد دو) )21/2-61/2 )میلیمتر برای ارقام پاکستتانی، هندی، مازندران، گیلان و ارگانیک مشاهده گردید. ارقام هندی A و B و گیلان )هاشمی( دارای کمترین و رقم پاکستتانی A دارای بیشترین ناخالصیبودند. بیشترین عطر به نمونههای گیلان )تالش(، مازندران )طارم( تیلق داشت. بیشترین میزان ژلاتینهشتدن نشتاستته و کمترین میزان فلزات ستنگین در نمونههای ایرانی مشتاهدهشتد. بیشتترین مقدار فلزات ستنگین در برنجهای پاکستانی، پسازآن در برنجهای هندی و سپس ایرانی به دست آمد. طبق نتایج، غلظت آفلاتوکسین در کلیه نمونهها، بهمز نمونههای پاکستانی، کمتر از حد تشخیص بود. باتومه به نتایج، نمونه برنج ارگانیک کشت اول با کمترین مصرف سموم، حداقل میزان آلودگیهای فلزات سنگین، میکروبی و مایکوتوکسینها مهت تأمین سلامت مامیه قابل توصیهاست.
دیدگاهتان را بنویسید